Greitai paruošiamas ir labai skanus pyragas

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Mūsų skaitytoja pateikė greito ir labai skanaus pyrago su riešutais ir paprastu kremu receptą. Šis pyragas puikiai tiks prie kavos ir net šventinėmis progomis.

Jums reikės:

  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 stiklinės pieno
  • 1/2 stiklinės aliejaus
  • 1 1/2 stiklinės pusiau rupių miltų
  • 1 stiklinės maltų riešutų
  • 1 stiklinės kepimo miltelių

Kremui:

  • 600 ml pieno
  • Vanilinio cukraus
  • 5 šaukštų cukraus
  • 2 vanilinio pudingo miltelių
  • 200 g sviesto
  • Cukraus pudros
  • 1 arbatinio šaukštelio tirpios kavos

Gaminimo eiga:

Pirmiausia dubenyje iki putų išplakite kiaušinius ir cukrų.

Supilkite pieną bei aliejų ir gerai išmaišykite.

Galiausiai įmaišykite sausus ingredientus – miltus ir kepimo miltelius.

Taip pat įmaišykite riešutus – turite paruošti vientisą tešlą.

Tešlą paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi arba pateptos riebalais ir pabarstytos miltais.

Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes – kepimo laikas tik apytikslis, kiekviena orkaitė kepa skirtingai, todėl patikrinkite tešlą mediniu pagaliuku.

Kol tešla kepa, paruoškite kremą:

Sumaišykite pudingo miltelius ir cukrų su pienu, ir padėkite ant viryklės.

Išvirkite tirštą kremą, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.

Kai atvės, išsukite cukraus pudrą su sviestu ir įmaišykite į pudingą.

Taip pat įmaišykite kavą, kuri suteiks visam pyragui nuostabų aromatą.

Atvėsusį pyragą aptepkite kremu.

Galiausiai apibarstykite tarkuotu šokoladu.

Linkime gero skonio!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *