Penktadienis, 2 gegužės, 2025

Naujausi

Gruzdintos vištų blauzdelės: šis patiekalas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu!

Keptos vištų blauzdelės yra vienas populiariausių patiekalų, kurį paruošti yra labai paprasta. Vis dėlto, siūlome išbandyti gana neįprastą, tačiau tikrai dėmesio vertą receptą – gruzdintas blauzdeles, kurios jus tikrai nustebins ypatingu skoniu.

Jums reikės:

1 kg vištų blauzdelių

0,5 l pieno

1/4 puodelio acto

1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Druskos

4 puodelių kvietinių miltų

1/2 puodelio kukurūzų krakmolo

Pasirinktų prieskonių (džiovintų čiobrelių, saldžiosios paprikos miltelių, ir t.t.)

Šiek tiek vandens

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Vištų blauzdeles pabarstykite 2 šaukštais miltų, užpilkite šiek tiek vandens.

Ištepkite blauzdeles šiuo mišiniu.

Pieną supilkite į dubenį, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, įpilkite acto. Išmaišykite. Kiekvienoje blauzdelėje padarykite du gilius pjūvius ir panardinkite į pieno mišinį.

Uždenkite maistine plėvele, leiskite valandą pastovėti.

Į dubenį supilkite miltus, kukurūzų krakmolą, įberkite pasirinktų prieskonių.

Gautame mišinyje išvoliokite vištų blauzdeles. Panardinkite į dubenėlį su vandeniu, ir dar kartą apvoliokite miltų mišinyje.

Įkaitinkite aliejų, kepkite, kol vištų blauzdelės įgis auksinį atspalvį.

Iškeptas blauzdeles dėkite į lėkštę, padengtą popieriniais rankšluosčiais (tai padės pašalinti riebalų perteklių).

Patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---