Išbandykite: orkaitėje kepto viščiuko piene receptas!

Redaktore E.
1 min. skaitymo

Juk smagu išbandyti ką nors nauja, tiesa? O šitaip marinuotas viščiukas tikrai bus be galo skanus!

Sudėtis:

viščiukas (maždaug 1,5 kg)

alyvuogių aliejus

druska

malti juodieji pipirai

1-2 šaukštai sviesto

10 skiltelių česnako

2 citrinos

0,5 cinamono lazdelės

sauja šalavijo

565 ml pieno

Gaminimas:

Pašlakstykite viščiuką dalimi išlydyto sviesto ir įtrinkite druska bei pipirais.

Likusį sviestą supilkite į keptuvę ir ten sudėkite viščiuką. Apkepkite jį iš visų pusių.

Nulupkite česnaką. Nulupkite citrinų žieveles.

Į kepimo formą sudėkite cinamoną, česnaką, citrinos žievelę ir išmaišykite.

Sudėkite šalaviją, įberkite druskos, pipirų. Išmaišykite. Supilkite pieną. Sudėkite viščiuką ir išspauskite vienos citrinos sultis.

Tada kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5 val.

Patiekite vištieną su padažu, kuriame ji buvo kepta.

Skanaus!

Šaltinis

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *