Nors šis receptas pirmiausia skirtas stintenėms, jį pritaikyti galima ir kitoms jūsų mėgstamoms žuvims!
Sudėtis:
500 g stintenių

1 šaukštelis cukraus

2 šaukšteliai druskos

350 ml vandens

3 šaukšteliai acto

3 lauro lapai

10 juodųjų pipirų žirnelių

3 šaukšteliai garstyčių grūdelių

Gaminimas:
Pasiruoškite marinatą. Užvirkite vandenį, sudėkite į jį visus prieskonius ir virkite apie 5 minutes, tada atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Paruoškite žuvį, gerai ją nuplaukite ir sudėkite į gilų indą.
Užpilkite žuvį marinatu, uždenkite plėvele ar dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų.

Tada išimkite, pamaišykite ir vėl padėkite parai į šaldytuvą.
