Šeštadienis, 21 birželio, 2025

Naujausi

Itališkas kriaušių pyragas: beprotiškai skanus ir lengvai paruošiamas

Daug vaisių, mažai tešlos ir karamelinė plutelė ant viršaus – ar begali būti kas nors gardžiau?

Sudėtis

  • 3 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 220 g miltų
  • 60 ml pieno
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 žiupsnelis druskos

Įdarui

  • 1,5 kg kietų kriaušių
  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus

Nuluptas kriaušes supjaustykite į 8 skilteles, iš karto sudėkite į dubenį su šaltu vandeniu ir citrinos sultimis. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite cukrų ir kriaušes, prieš tai perkošęs jas per kiaurasamtį. Kepkite kriaušes, švelniai maišydamas, iki šviesios medaus spalvos. Kriaušės turėtų suminkštėti, bet neprarasti savo formos.

Paruoškite tešlą. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska iki purios bei tirštos masės. Supilkite vanilės ekstraktą ir pieną, toliau plakite. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Turėtumėte gauti klampią tešlą.

Kriaušes išimkite šaukštu, karamelę palikite keptuvėje. Sudėkite kriaušes į tešlą ir švelniai išmaišykite. Masę sukrėskite į sviestu pateptą formą ir išlyginkite. Keptuvėje likusią karamelę užpilkite ant viršaus.

Kepkite 180 C temperatūroje 40-50 minučių. Ar iškepęs – patikrinkite mediniu pagaliuku. Paruoštą pyragą atvėsinkite formoje, tada išimkite ir supjaustykite porcijomis.

kriaušės

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šeštadienio šmaikštūs žvaigždės (birželio 21 d.): Panirkite į paslaptis ir šeimos linksmybes – kas šiandien dangaus albumo puslapiuose svarstyklių ir jaučių ženklams?

Koks jūsų kitas mėgstamiausias hobis? Atraskite šiandienos populiariausius interesus, kurie laukia jūsų tyrinėjimų! 📌🔍 Nuo kūrybinių menų iki naujausių technologijų DIY projektų, jūsų kitas...

Šis neįprastas konservavimo būdas braškes išlaiko šviežias ištisus metus!

Braškių sezonas jau prasidėjo. Tikėtina, kad jums kyla klausimų, kaip konservuoti šias uogas, kad jomis būtų galima mėgautis ištisus metus. Viskas yra gana paprasta....
---