Tiems, kurie nemėgsta naudoti majonezo salotoms, siūlome išbandyti itališką padažą. Su juo jūsų patiekalai įgis nepakartojamą skonį ir aromatą. Šis salotų padažas tinka gardinti salotas visais metų laikais.
Sudėtis:
20 ml citrinos sulčių

20 g parmezano sūrio

1 šaukštas medaus

2-3 skiltelės česnako

5 g čili pipiro (arba pagal skonį)

0,5 šaukštelio raudonėlio

0,5 šaukštelio džiovinto baziliko

4 šaukštai alyvuogių aliejaus

druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite česnako skilteles peiliu. Taip pat susmulkinkite čili pipirą (dėkite arba nedėkite jo pagal skonį). Parmezano sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Į dubenį supilkite citrinos sultis. Sudėkite skystą medų, parmezaną, čili pipirą ir česnaką.

Suberkite visus prieskonius ir pridėkite druskos bei juodųjų pipirų pagal skonį. Galiausiai supilkite alyvuogių aliejų. Visus ingredientus kruopščiai išmaišykite šluotele iki vientisos masės.

Šis aromatingas ir skanus salotų padažas puikiai tiks bet kokioms šviežių daržovių salotoms. Paragaukite!