Itališkas salotų padažas – gardu ir sveikiau nei majonezas!

Redaktore E.
1 min. skaitymo

Tiems, kurie nemėgsta naudoti majonezo salotoms, siūlome išbandyti itališką padažą. Su juo jūsų patiekalai įgis nepakartojamą skonį ir aromatą. Šis salotų padažas tinka gardinti salotas visais metų laikais.

Sudėtis:

20 ml citrinos sulčių

citrina

20 g parmezano sūrio

parmezano sūris

1 šaukštas medaus

medus

2-3 skiltelės česnako

česnakai

5 g čili pipiro (arba pagal skonį)

čili pipirai

0,5 šaukštelio raudonėlio

raudonėlis

0,5 šaukštelio džiovinto baziliko

bazilikas

4 šaukštai alyvuogių aliejaus

aliejus

druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimas:

Smulkiai supjaustykite česnako skilteles peiliu. Taip pat susmulkinkite čili pipirą (dėkite arba nedėkite jo pagal skonį). Parmezano sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Į dubenį supilkite citrinos sultis. Sudėkite skystą medų, parmezaną, čili pipirą ir česnaką.

dubenėlis

Suberkite visus prieskonius ir pridėkite druskos bei juodųjų pipirų pagal skonį. Galiausiai supilkite alyvuogių aliejų. Visus ingredientus kruopščiai išmaišykite šluotele iki vientisos masės.

Šis aromatingas ir skanus salotų padažas puikiai tiks bet kokioms šviežių daržovių salotoms. Paragaukite!

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *