Skanus tortas. Receptas vertas jūsų dėmesio!
 
Ingredientai (20 cm skersmens formai)
 
Tešlai:
3 kiaušiniai
 
1/2 puodelio cukraus
 
                
4 šaukštai medaus
 
1 šaukštelis sodos
 
150 g miltų
 
Kremui:
1 kiaušinis
 
                
100 g cukraus
 
1 šaukštas miltų
 
                
250 ml pieno
 
100 g sviesto
 
                
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimas 
Tešla:
Plakite cukrų su kiaušiniais, kol susidarys sodri, balta masė.
 
Medų perpilkite į indą storu dugnu ir įkaitinkite iki 50 laipsnių.
 
Supilkite sodą (masė putos) ir nuolat maišydami (ant vidutinės ugnies), virinkite, kol gausite tamsios karamelės spalvą.
 
Įmaišykite karštą medų (po vieną šaukštą) į kiaušinius, išplaktus su cukrumi, nuolat maišydami, kad kiaušinių nesutrauktų.
 
Įmaišykite išsijotus miltus. Turėtų gautis tešla, kurios konsistencija primena tirštą grietinę.
 
Supilkite tešlą į formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 40 minučių 160 laipsnių temperatūroje.
 
Kremas:
Sumaišykite kiaušinius, cukrų, pieną. Suberkite miltus, gerai išmaišykite.
 
Kaitinkite pieno ir kiaušinių mišinį ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės.
 
Gautą masę supilkite į dubenį, uždenkite plėvele ir leiskite visiškai atvėsti.
 
Išplakite kambario temperatūros sviestą iki baltumo, sumaišykite su atvėsinta mase ir vėl išplakite.
 
Atvėsintą biskvitą supjaustykite į tris sluoksnius, sutepkite kremu, papuoškite trupiniais.
 
Skanaus!
 
