Ketvirtadienis, 15 gegužės, 2025

Naujausi

Įvardyta geriausia mėsa sveikam ir naudingam šašlykui

Atšilus orams, tradiciniai piknikai gamtoje su aromatingu šašlyku tampa dar populiaresni. Tačiau ne kiekvienas žino, kad tinkama mėsa gali ne tik padaryti patiekalą skanesnį, bet ir būti naudingas sveikatai.

Kokia mėsa yra geriausia ir naudingiausia šašlykui?

Dietologai naudingiausia mėsa šašlykui įvardijo kalakutieną.

Kalakutiena laikoma idealiu variantu dėl savo unikalių savybių. Joje yra daug lengvai virškinamų baltymų ir minimaliai kenksmingų riebalų.

Specialistų teigimu, reguliarus kalakutienos patiekalų vartojimas padeda palaikyti raumenų masę, gerina medžiagų apykaitą ir stiprina imunitetą.

Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į tai, kad kalakutienos mėsoje gausu svarbių mikroelementų: geležies, cinko, fosforo ir kalio. O didelis B grupės vitaminų, ypač B6 ir B12, kiekis palaiko nervų sistemos sveikatą ir padeda tinkamai veikti širdžiai.

Be to, kalakutiena yra hipoalergiška, todėl yra saugi žmonėms, turintiems jautrią virškinimo sistemą arba polinkį į maisto alergijas.

Skirtingai nei kiauliena ar riebi jautiena, kalakutienos šašlykas yra lengvesnis skrandžiui ir nesukelia sunkumo jausmo po valgio.

mėsa šašlykui

Kurią kalakutienos dalį geriau rinktis?

Ekspertai pataria rinktis kalakutienos filė arba šlaunelės mėsą be odos, kad būtų išsaugotas maksimalus naudingumas.

Marinavimui rekomenduojama naudoti natūralius ingredientus – jogurtą, citrinos sultis, žoleles ir prieskonius be didelio druskos ar majonezo kiekio.

Kitas kalakutienos šašlyko privalumas – minimali kenksmingų medžiagų susidarymo rizika tinkamai gaminant.

Kad patiekalas būtų kuo saugesnis, geriausia mėsą marinuoti ne mažiau kaip 2–3 valandas ir kepti ant vidutinės kaitros, vengiant pridegimo.

Taigi, jei norite mėgautis skaniu šašlyku ir kartu rūpintis savo sveikata, kalakutiena yra geriausias pasirinkimas. Ji derina švelnų skonį, dietines savybes ir naudą organizmui, todėl yra tikra šio sezono favoritė.

Be kalakutienos, liesesnė vištienos krūtinėlė be odos taip pat gali būti sveikas pasirinkimas šašlykui. Ji taip pat turi daug baltymų ir mažai riebalų.

Svarbu atkreipti dėmesį į marinavimą – venkite riebių marinatų su dideliu kiekiu aliejaus ar majonezo. Rinkitės marinatus su natūraliomis rūgštimis, pavyzdžiui, citrinos ar obuolių actu, žolelėmis ir prieskoniais.

Taip pat svarbu tinkamai kepti mėsą, kad ji būtų gerai iškepusi, bet ne pridegusi, nes pridegusi mėsa gali būti kenksminga.

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---