Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Jei namuose turite braškių, pasigaminkite šį skanumyną! Desertas, kuris sužavės kiekvieną

Ar jums patinka vaisių skanėstai? Tuomet šis braškių desertas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu! Pasigaminkite ir mėgaukitės tobula skonių simfonija!

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 4 kiaušiniai
  • pusė puodelio cukraus
  • 1 puodelis pusiau rupių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 valgomieji šaukštai vanilinio pudingo miltelių
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 1 puodelis pieno.

Kremui:

  • vanilės pudingas
  • pienas
  • cukrus.

Braškėms:

  • 750 g braškių
  • pusė stiklinės cukraus
  • pusės citrinos sultys.

Pyrago viršui:

  • braškių sirupas
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai kukurūzų krakmolo.

Turėkite omenyje, kad puodelio ar stiklinės tūris = 200 ml. Gaminant šį desertą buvo naudojama 27 x 40 cm kepimo forma.

desertas

Gaminimas:

Braškes nuplaukite, supjaustykite ir sudėkite į dubenį. Apšlakstykite citrinos sultimis, užpilkite cukrumi ir sumaišykite.

Kitame dubenyje įmuškite kiaušinius, įpilkite pusę puodelio cukraus ir suplakite iki putų.

Miltus sumaišykite kartu su kepimo ir pudingo milteliais, įpilkite vanilinio cukraus ir sumaišykite dubenyje su gautomis putomis. Supilkite tešlą į kepimo skardą ir kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje.

Nuolat tikrinkite, ar tešla jau iškepė. Kai ji bus iškepusi, ištraukite iš orkaitės. Tikrinkite naudodami dantų krapštuką.

desertas

Iškepusį pagrindą dantų krapštuku pabadykite ir tuomet apšlakstykite jį pienu.

Išvirkite tirštesnį pudingą (galite naudoti vietoj pudingo grietinėlę, tada ją tereikia gerai išplakti) ir tolygiai paskirstykite jį ant viso paviršiaus. Išlyginkite mentele.

Suberkite braškes į sietą ir supilkite sultis į puodą. Į sirupą įdėkite cukraus, kukurūzų krakmolo ir virkite ant mažos ugnies, nuolat maišydami, kol sirupas sutirštės. Galiausiai įmaišykite braškes ir ant deserto dėkite viršutinį sluoksnį.

desertas

Įdėkite į šaldytuvą ir leiskite desertui pastovėti šaltai bent 2 valandas. Tada supjaustykite ir patiekite. Desertą galite papuošti plakta grietinėle. Skanaus!

Vaizdo įrašas:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Egzema – kas tai, kaip ją atpažinti ir palengvinti kasdienybę?

Egzema – tai lėtinė odos liga, kurios simptomai dažnai tampa rimtu iššūkiu tiek fizinei, tiek emocinei savijautai. Ši būklė paveikia nuo 10 iki 20...

Savaitinis Taro horoskopas visiems Zodiako ženklams (birželio 16–22 d.)

Kiekviena savaitė atneša naujas galimybes, iššūkius ir svarbius gyvenimo posūkius. Taro kortos – tai ne tik mistinė praktika, bet ir savęs pažinimo bei gyvenimo...
---