Jei namuose turite mandarinų, įdėkite juos į smulkintuvą: visi namuose eina iš proto dėl šios idėjos!

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Gaminsime dvigubą mandarinų desertą, kurį aš gaminu žiemą, kai tik jų turiu namuose. Jis labai gaivus bei skanus!

Jums reikės:

Susluoksniuokite paeiliui vaisius ir kitus produktus:

  • Mandarinų 700 g
  • Želatinos 10 g
  • Cukraus 2 valgomų šaukštų.

Pieno sluoksniui reikės:

  • Pieno 500 ml
  • Cukraus 2,5 šaukštelio
  • Vanilinio cukraus 5 g
  • Želatinos 10 g
  • Maskarponės sūrio 125 g.

Gaminimo eiga:

10 g želatinos reikia užpilti šaltu vandeniu ir leisti išbrinkti.

Nuplaukite ir nulupkite mandarinus, įdėkite juos į elektrinį smulkintuvą.

Susmulkintą mišinį dėkite į puodą, įberkite cukraus ir užvirkite. Tada nukelkite jį nuo ugnies, įpilkite želatinos ir išmaišykite (želatinai negalima leisti užvirti).

Dėkite palenktas stiklines į kepimo formą, į kurias supilkite mišinį ir tuomet dėkite į šaldytuvą.

Leiskite želatinai išbrinkti su nedideliu kiekiu šalto pieno. Likusį pieną užvirkite su cukrumi. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite išbrinkusią želatiną, viską išmaišykite.

Į karštą mišinį įpilkite maskarponės sūrio ir išmaišykite.

Viską užpilkite ant sukietėjusio mandarinų sluoksnio ir leiskite sustingti.

Gausiai apibarstykite šokoladu.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *