Šie cukinijos gabalėliai su traškia plutele pagal „YouTube“ kanalo receptą yra puikus užkandis, ir juos galite patiekti su įvairiais padažais. Puikus užkandis šventei ar pavaišinti netikėtus svečius!
Jums reikės:
- 2 vnt. cukinijų
 - 2 vnt. kiaušinių
 - 150 g kietojo sūrio
 - 2 valgomų šaukštų paprastų miltų
 - 4 valgomų šaukštų džiūvėsėlių
 - druskos, maltų juodųjų pipirų, įvairių žolelių
 
Padažui:
- 150 g grietinės
 - 1 arbatinio šaukštelio garstyčių
 - petražolių
 - 3 skiltelių česnako
 - 1 arbatinio šaukštelio medaus
 - Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal savo skonį
 - 1,5 valgomo šaukšto citrinos sulčių
 
                
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:- Nuplaukite cukiniją ir supjaustykite ją mažesniais gabalėliais.
 - Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka, suberkite džiūvėsėlius, smulkintas petražoles ir išmaišykite.
 
- Kiaušinį lengvai išplakite šakute ir sumaišykite su druska ir pipirais.
 - Cukinijų gabalėlius apvoliokite miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir galiausiai sūrio, džiūvėsėlių ir petražolių mišinyje.
 - Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sudėkite paruoštus cukinijų gabalėlius vieną šalia kito.
 
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C ir kepkite apie 25 minutes.
 - Tuo tarpu paruoškite padažą.
 
Išspauskite česnaką, sumaišykite su citrinos sultimis, garstyčiomis, medumi ir grietine.
- Įberkite druskos, pagardinkite pipirais ir suberkite smulkintas petražoles.
 
Viską gerai išmaišykite su maišytuvu ir supilkite padažą į dubenį.
                
Cukinijas patiekite su paruoštu padažu.
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga:
