Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Kaip paruošti  „šaltą“ adžiką be virimo?

Šiame straipsnyje mes jums papasakosime, kaip paruošti „šaltą” adžiką be virimo. Receptas yra labai paprastas, todėl jį išbandyti gali ir visai nepatyrę virėjai. Ši adžika yra tokia skani, kad jos atsargos dažniausiai baigiasi dar žiemos viduryje. Būtent todėl siūlome pasiruošti didesnį adžikos kiekį. Jei mėgstate aštresnį maistą, galite įdėti daugiau čili pipirų.

Tokią adžiką galima patiekti kaip garnyrą, naudoti kaip užkandį arba kaip sūrių kepinių įdarą.

Jums reikės:

  • 1,5 kg saldžiųjų paprikų
  • 200 g česnako
  • 3 čili pipirų
  • 4 kg pomidorų
  • 200 ml 9% acto
  • 2 valg.š. druskos

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Pirmiausia visas daržoves nuplaukite šaltame vandenyje. Nusausinkite rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.

Nupjaukite paprikų ir čili pipirų kotelius. Pašalinkite sėklas (čili pipirų sėklas galite palikti). Nulupkite česnakus.

Visus ingredientus sumalkite mėsmale. Įberkite druskos ir įpilkite acto. Viską gerai išmaišykite ir palikite valandą pastovėti.

Po valandos viską gerai išmaišykite ir supilstykite į švarius, sausus stiklainius. Tokią adžiką reikia laikyti vėsioje vietoje.

Video pamokėlė:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Egzema – kas tai, kaip ją atpažinti ir palengvinti kasdienybę?

Egzema – tai lėtinė odos liga, kurios simptomai dažnai tampa rimtu iššūkiu tiek fizinei, tiek emocinei savijautai. Ši būklė paveikia nuo 10 iki 20...

Savaitinis Taro horoskopas visiems Zodiako ženklams (birželio 16–22 d.)

Kiekviena savaitė atneša naujas galimybes, iššūkius ir svarbius gyvenimo posūkius. Taro kortos – tai ne tik mistinė praktika, bet ir savęs pažinimo bei gyvenimo...
---