Ketvirtadienis, 19 birželio, 2025

Naujausi

Kalafiorų apkepas. Greitas ir nepaprastai skanus patiekalas

Žiedinius kopūstus drąsiai galima vadinti daržovių karaliene. Pavyzdžiui, juose yra 1,5–2 kartus daugiau baltymų ir 2–3 kartus daugiau vitamino C nei baltuosiuose kopūstuose. Be to, ši sveika daržovė turi mažai kalorijų, o jos baltymus organizmas lengvai pasisavina. Todėl receptas, kurį šiandien siūlome išbandyti kalafiorų apkepas. Šis paprastas patiekalo gaminimas yra idealus visiems, norintiems sulieknėti, neatsisakant skanaus maisto.

Kalafiorų apkepas

Jums reikės:

  • 500 g žiedinių kopūstų
  • 400 g mocarelos
  • 2 kiaušinių
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 0,5 šaukštelio raudonėlio
  • druskos pagal skonį
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • kepimo aliejaus

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Kopūstus sutarkuokite rupia tarka. Išspauskite česnaką. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite.

Į kopūstus įmaišykite kiaušinius, raudonėlį, druską, pipirus, pakepintus svogūnus ir česnaką.

Kalafiorų apkepas

Sutarkuokite mocarelos sūrį. Atidėkite apie 100 gramų, o likusią dalį sumaišykite su kopūstais. Mišinį tolygiai paskirstykite ant riebalais išteptos kepimo skardos. Kepkite 25 minutes 170 laipsnių temperatūroje.

Paimkite troškinį, pabarstykite likusiu sūriu ir pašaukite dar porą minučių į orkaitę. Kalafiorų apkepas su sūriu paruoštas. Kad patiekalas turėtų mažiau kalorijų, pabandykite mocarelą pakeisti tofu sūriu!

Kalafiorų apkepas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---