Skanūs Kalėdiniai sausainiai. Puikūs skanėstai, kurie pradžiugins ne tik jūsų skrandį, bet ir draugų akis!

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Pagal šį „YouTube“ kanalo receptą galite pasigaminti nuostabių trapios tešlos sausainių, kuriais galima bus mėgautis ne tik per šventes.

Jums reikės:

  • 500 g paprastų miltų
  • 200 g cukraus
  • 2 kiaušinių trynių
  • 1 kiaušinio
  • 250 g sviesto
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Vieno apelsino sulčių
  • Tarkuotos apelsino žievelės (chemiškai neapdorotos)
  • 100 g baltojo šokolado
  • 2 šaukštų plakamos grietinėlės
  • Cukraus pudros pabarstymui
  • Apelsinų sulčių + želatinos miltelių (paruošiamos pagal nurodymus ant pakuotės)

Gaminimo eiga:

  1. Apelsino žievelę sutarkuokite į nedidelį dubenėlį ir ant viršaus išspauskite apelsino sultis.
  2. Į kitą didesnį dubenį sudėkite minkštą sviestą, cukrų, sultis ir tarkuotą apelsino žievelę.
  3. Mišinį suplakite elektriniu mikseriu.
  4. Plakdami palaipsniui įmaišykite 2 kiaušinių trynius ir vieną visą kiaušinį.
  5. Persijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir plakite, kol susidarys tiršta tešla.
  6. Išimkite tešlą iš indo, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 2 valandas palaikykite šaldytuve.
  7. Didelėje stiklinėje karšto vandens išmaišykite želatinos miltelius su apelsinų sultimis ir leiskite išbrinkti.
  8. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalykite ją į 2 dalis ir iškočiokite.
  9. Naudodami įvairių formų sausainių formeles išpjaukite norimos formos sausainius ir sudėkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  10. Kepimo skardą su tešla pašaukite į 170°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-12 minučių.
  11. Ant susmulkinto baltojo šokolado supilkite karštą grietinėlę ir viską gerai išmaišykite.
  12. Konditeriniu maišeliu aptepkite tešlos kraštus šokoladiniu kremu ir suklijuokite dvi sausainių dalis į vieną.
  13. Į išpjautą sausainių viduryje esančią dalį įdėkite apelsininę želatiną.
  14. Galiausiai pabarstykite šiuos nuostabius sausainukus cukraus pudra ir galėsite patiekti ant stalo.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *