Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Karamelinis padažas. Pagardinkite juo kepamus pyragus!

Karamelinis padažas yra puikus priedas prie ledų, pyragų bei kitų desertų! Jis net paprastą jogurtą pavers pačiu skaniausiu, o juo pagardinta avižinė košė privers apsilaižyti pirštus. Pasidaryti karamelinį padažą visai nesunku, įsitikinkite tuo patys! 

Ingredientai:

  • Cukrus – 100 gramų
  • Sviestas – 50 gramų
  • Grietinėlė 35% – 100 gramų
  • Vanduo – 60 mililitrų
  • Žiupsnelis druskos.

pusryčiai

Gaminimas:

  1. Padažo gaminimui naudokite puodą su storu dugnu, supilkite  į jį cukrų ir vandenį.
  2. Uždėkite puodą ant ugnies ir virkite vis pamaišydami, kol ištirps cukrus.
  3. Kai cukrus ištirps, pašalinkite susidariusias putas ir silikoniniu šepetėliu pavalykite puodo šonus, kad nuvalytumėte likusius cukraus kristalus.
  4. Supilkite grietinėlę į kitą puodą ir kaitinkite iki karštos temperatūros, bet jos neužvirkite.
  5. Virkite sirupą 3–4 minutes, kol jis pradės tirštėti ir taps auksinės spalvos. Jei virsite šiek tiek daugiau, karamelė pradės tamsėti. Patariame išjungti ugnį, kai karamelė taps auksinės-rudos spalvos.
  6. Puodą nukelkite nuo ugnies ir į karamelę pirmiausia 2–3 valgomuosius šaukštus grietinėlės. Išmaišykite ir supilkite likusią grietinėlę.
  7. Tuomet vėl dėkite puodą ant ugnies ir vis maišydami virkite, kol padažas taps vientisas. 
  8. Nukelkite nuo ugnies, įberkite šiek tiek druskos, įdėkite sviesto ir gerai išmaišykite. Leiskite padažui atvėsti ir mėgaukitės juo!
  9. Jei laikysite padažą šaldytuve, galite jį naudoti maždaug 10 dienų. 

karamelinis padažas

Tikimės, kad šis karamelinis padažas jums patiks. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---