Trečiadienis, 25 birželio, 2025

Naujausi

Nepaprastai gardūs kefyro tešlos sausainiai: juos tiesiog šluoja nuo stalo!

Pamėginkite išsikepti šių be galo skanių sausainių!

Sudėtis

Tešlai:

250 g sviesto;

250 ml kefyro;

1 šaukštelis kepimo miltelių;

480 g miltų.

Pabarstams:

120 g miltų;

150 g cukraus;

100 g sviesto.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Paruoškite tešlą. Sutarkuokite sviestą, supilkite kefyrą, kepimo miltelius ir miltus.

Greitai užminkykite tešlą ir padėkite į šaltą vietą 1 valandai.

Paruoškite pabarstus. Sumaišykite miltus, cukrų, sutarkuotą sviestą, kol susiformuos trupiniai ir atvėsinkite.

Padalinkite tešlą į 6 dalis (kiekviena apie 165 g svorio). Plonai (apie 4-5 mm) iškočiokite pirmąjį tešlos lakštą ir apibarstykite dalimi pabarstų (apie 70 g).

Atskirai iškočiokite kitą tešlos lakštą, uždenkite jį pirmuoju, apibarstykite pabarstais ir šiek tiek paspauskite.

Darykite tai su visais tešlos lakštais. Paskutiniojo sluoksnio barstyti nereikia.

Supjaustykite gabalėliais. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros, ir kepkite 35–45 minutes.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Miego pozos ir sveikata: kaip pasirinkti tinkamiausią?

Daugeliui miegas siejasi tik su poilsiu ir atsipalaidavimu, tačiau iš tiesų miego pozos turi didelę įtaką mūsų fizinei sveikatai. Nuo nugaros skausmų iki knarkimo...

Kuriam Zodiako ženklui pasiseks birželio 25 d.?

Gyvenimo aplinkybės nuolat keičiasi – vieną dieną džiaugiamės sėkme, o kitą galime pasijusti nusivylę ir bejėgiai. Tačiau net ir pačiomis sunkiausiomis akimirkomis verta prisiminti:...
---