Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Aguonų keksas – ne tik gražus, bet ir labai skanus!

Trapus ir saldus!

Sudedamosios dalys:

  • Miltai – 260 g
  • Pienas – 150 ml
  • Cukrus – 120 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Sviestas – 100 g
  • Aguonos – 3 šaukštai
  • Vienos citrinos sultys
  • Vienos citrinos žievelė
  • Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai
  • Druska – 1 žiupsnelis

Paruošimo eiga:

  1. Kiaušinius, cukrų ir sviestą išplakite elektriniu maišytuvu. Supilkite pieną ir vėl plakite didžiausiu galimu greičiu.
  2. Supilkite citrinos sultis ir dalimis suberkite persijotus miltus bei kepimo miltelius.
  3. Plakite iki vientisos masės.
  4. Tada suberkite aguonas ir išmaišykite su šaukštu.
  5. Tešlą sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą.
  6. Paruoštą aguonų keksą pabarstykite cukraus pudra.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Egzema – kas tai, kaip ją atpažinti ir palengvinti kasdienybę?

Egzema – tai lėtinė odos liga, kurios simptomai dažnai tampa rimtu iššūkiu tiek fizinei, tiek emocinei savijautai. Ši būklė paveikia nuo 10 iki 20...

Savaitinis Taro horoskopas visiems Zodiako ženklams (birželio 16–22 d.)

Kiekviena savaitė atneša naujas galimybes, iššūkius ir svarbius gyvenimo posūkius. Taro kortos – tai ne tik mistinė praktika, bet ir savęs pažinimo bei gyvenimo...
---