Trečiadienis, 17 rugsėjo, 2025

Naujausi

Greitai ir paprastai paruošiamas keksas su razinomis

Keksas džiugina ne vien tik patrauklia išvaizda, bet taip pat ir ypatingu skoniu. Namuose išsikepti keksą yra tikrai nesudėtinga, o jo skonis bus kur kas geresnis nei įsigyto parduotuvėje. Keksą išsikepsite iš keleto paprastų ingredientų, ir galite būti užtikrinti, kad tam jums tikrai neprireiks pernelyg daug laiko.

Jums reikės:

  • 2 stiklinių kvietinių miltų
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinės kefyro
  • 1 stiklinės razinų
  • 2 kiaušinių
  • 1 valg. š. kepimo miltelių
  • 1 pakelio vanilinio cukraus

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.

Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį.

Atskirame dubenyje sumaišykite 2  didelius kiaušinius (arba 3 vidutinio dydžio) su cukrumi.  Įberkite vanilinio cukraus iš suplakite. Po 5 minučių supilkite kefyrą. Viską gerai išmaišykite. Sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Į tešlą suberkite razinas be kauliukų. Išmaišykite tešlą.

Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į formą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Keksas iškeps per 35–45 minutes. Tai priklauso nuo formos aukščio ir orkaitės galios. Dantų krapštuku patikrinkite, ar keksas iškepęs. Kai išimsite iš orkaitės, palaukite 10 minučių, kol keksas pravės.

Šį keksą taip pat galite pagardinti riešutais, džiovintais vaisiais ar šokolado gabaliukais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklai, kuriuos rugsėjį ir spalį palies Veneros įtaka

Artėjant rugsėjui, Venera įeis į naują Zodiako ženklą, kas turės įtakos net aštuoniems Zodiako ženklams. Keturių jų laukia džiugūs įvykiai, o kiti keturi turėtų...

Tinkama kūno padėtis kraujospūdžio matavimui: kaip gauti tiksliausius rezultatus

Tikriausiai retai susimąstome apie savo kūno padėtį, kai matuojame kraujospūdį. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad būtent kūno laikysena gali lemti matavimo tikslumą. Netinkama kūno...

---