Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Kaip pasigaminti tobulus keksiukus: minkšti ir purūs, nuo stalo bus nušluoti per 5 minutes

Šis receptas jums tikrai patiks, nes pagaminsite skanius keksiukus ir galėsite greitai paruošti burnoje tirpstantį desertą. Pirmiausia patogiame dubenyje sumaišykite 1 kiaušinį, 75 g cukraus, 10 g vanilinio cukraus ir žiupsnelį druskos. Visus ingredientus sumaišykite plaktuvu. Tada reikia įpilti 60 ml augalinio aliejaus (naudokite beskonį ir dar kartą išmaišykite tešlą).

Sekantis ingredientas – 125 g neriebios grietinės, kurią įpylus į keksiukų masę reikia dar kartą tešlą išmaišyti.

Įmaišykite 140 g iš anksto persijotų miltų ir 2 arbatinius šaukštelius kepimo miltelių, kad gautumėte gana tirštą tešlą.

Tinka bet koks kepimo indas, pavyzdžiui, iš nurodyto ingredientų kiekio pagaminsite 6 mažus keksiukus. Tačiau galite naudoti ir 1 didesnę kepimo formą.

Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje mažiems keksiukams kepti reikės 20-23 minučių (žinoma, kepant iš didesnio kiekio, laiko prireiks daugiau).

Kai keksiukai atvės, juos išimkite iš formelių ir apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---