Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Greitai paruošiami keksiukai iš stiklinės manų kruopų, stiklinės kefyro ir 1 kiaušinio

Kai noriu nudžiuginti savo namiškius, iškepu keksiuką su manų kruopomis: tam tereikia stiklinės manų kruopų, stiklinės kefyro,  1 kiaušinio, šiek tiek cukraus, pusės šaukštelio sodos ir miltų. Keksiukai paruošiami labai greitai, o jų skonis yra tiesiog puikus!

Šiandien pasidalinsime instrukcijomis, kaip paruošti tokius keksiukus: viskas yra labai paprasta!

Jums reikės:

  • 1 stiklinės manų kruopų
  • 1 stiklinės kefyro
  • 0,5 arb. š. sodos
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 200 g miltų
  • Šiek tiek acto

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruoškite reikiamus produktus. Į patogų indą supilkite stiklinę manų kruopų ir stiklinę kefyro, gerai išmaišykite. Palikite 40 minučių pastovėti, kad manų kruopos išbrinktų.

Į paruoštą masę įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, įdėkite actu užgesintos sodos, suberkite išsijotus miltus. Gerai išmaišykite. Atkreipkite dėmesį į tai, kad sodą geriausia įmaišyti prieš tai, kai subersite miltus.

Kepkite keksiukus iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.

Štai ir viskas, skanaus!

Jei rytą pradėsite nuo puodelio gardžios kavos ir keksiuko, visą dieną jus lydės gera nuotaika. Jei norite patobulinti šį receptą, į tešlą galite įmaišyti džiovintų vaisių: tam puikiai tinka razinos, džiovinti vaisiai, džiovintos slyvos.  Taip pat galite paskaninti keksiukus riešutais. Ypač skanu su migdolais!

Paruoštus kepinius galima pabarstyti cukraus pudra. Jau seniai neragavau nieko skanesnio už šiuos keksiukus. Jūsų šeimos nariai tikrai įvertins jūsų pastangas!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---