Antradienis, 24 birželio, 2025

Naujausi

Fantastiško skonio citrininiai keksiukai su švelniu kremu

Jums reikės:

Tešlai:

  • 2 stiklinių miltų
  • 100 g sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 200 g grietinės
  • 10 g kepimo miltelių
  • 250 g cukraus
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 1 citrinos (naudosime ir žievelę, ir citrinos sultis)

Kremui:

  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus pudros
  • 300 g kreminio varškės sūrio
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus

Papuošimui:

  • Mėtų lapelių ir citrinos griežinėlių  (nebūtina)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?
  1. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
  2. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Atskirame dubenyje išplakite sviestą ir cukrų iki purios kreminės masės. Įmuškite  kiaušinius ir gerai išmaišykite.
  3. Supilkite grietinę ir citrinos sultis, suberkite smulkintą citrinos žievelę. Palaipsniui suberkite sausus ingredientus.  Plakite iki vientisos masės.
  4. Keksiukų formeles ¾ užpildykite tešla.
  5. Kepkite 180°C temperatūroje 20-25 minutes.
  6. Atvėsinkite keksiukus ant grotelių.
  7. Sviestą išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Sudėkite kreminį varškės sūrį ir plakite iki vientisos masės.
  8. Paruoštą kremą supilkite į konditerinį maišelį (naudokite žvaigždutės formos antgalį). Keksiukus papuoškite  kremu ir mėtų lapeliais bei citrinos griežinėliais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

10 išmintingų močiutės patarimų visoms moterims ir ne tik

Kartais paprasti žodžiai turi didžiausią galią. Šiandien pasidalinsime dešimčia išmintingų patarimų, kuriuos perdavė močiutė – ne tik savo vaikams ir anūkams, bet visoms moterims,...

Į duoninę įdėkite vieną gaminį. Duona išliks šviežia iki 3 savaičių!

Jei norite išvengti maisto švaistymo, labai svarbu žinoti, kaip tinkamai jį laikyti. Šį kartą mes jums papasakosime, ką daryti, kad duona ilgiau išliktų šviežia:...
---