Kepkite vištieną kartu su garnyru, naudodami stiklainį. Puikus metodas!

1 min. skaitymo

Šį nuostabų būdą kepti visai vištai dažnai ir su malonumu naudoja viešbučių virėjai. Jis žavi savo paprastumu ir išskirtiniu skoniu: vištiena ir garnyras kepami vienu metu orkaitėje, o kepimui reikia naudoti stiklainį. Patikėkite, tokią vištieną nuo šiol norėsite valgyti kasdien!

Ingredientai:

  • 1 višta;
  • 40 gramų kambario temperatūros sviesto;
  • pusė arbatinio šaukštelio čiobrelių;
  • pusė arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų;
  • 7 skiltelės česnako;
  • 2 bulvės;
  • 1 svogūnas;
  • pusė valgomojo šaukšto pomidorų pastos;
  • 160 mililitrų šilto vandens,
  • 1 paprika.

Gaminimas:

Bulves ir svogūną supjaustykite maždaug tokio pat dydžio kubeliais, česnaką – plonais griežinėliais. Kelias (2-3) česnako skilteles išspauskite dubenyje su aliejumi, pipirais ir čiobreliais, išmaišykite. Šiuo mišiniu švelniai įtrinkite vištą.

vištieną

Svogūnus ir bulves sudėkite į pusės litro stiklainį. Pomidorų pastą ištirpinkite alyvuogių aliejuje su pipirais ir paprika, įpilkite vandens. Supilkite šį mišinį į stiklainį, ant viršaus uždėkite vištą. Pašaukite patiekalą į orkaitę, įkaitintą iki 185 laipsnių temperatūros, kepkite 10 minučių. Jei matysite, kad višta dar neiškepusi, kepkite ilgiau.

Vaizdo įrašas:

Vištiena iškepa tobulai. Visos garnyrui skirtos daržovės yra išmirkusios sultyse ir tikrai jos daug skanesnės nei verdant įprastai.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *