Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Labai skani kepta višta. Jūs tokios dar nevalgėte – mėsa minkšta ir sultinga, o odelė traški!

Ši kepta višta pagal „YouTube“ kanalo receptą yra neįtikėtinai skani ir traški.

Išbandykite šį receptą ir tikrai nenusivilsite!

Jums reikės:

  • Visos vištos
  • 40 g kambario temperatūros sviesto
  • 1/2 šaukšto čiobrelių
  • druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
  • 5-6 skiltelių česnako
  • 2 bulvių
  • 1 svogūno
  • 1/2 šaukšto pomidorų pastos
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 160 ml šilto vandens
  • Stiklainio

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:
  • Iš vakaro vištą nuplaukite, išdžiovinkite ir pasūdykite.
  • Įdėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį.
  • Bulves ir svogūnus nulupkite, supjaustykite stambesniais gabalėliais, česnaką – plonais griežinėliais.
  • Viską sudėkite į stiklainį.
  • Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su čiobreliais, juodaisiais pipirais ir viena tarkuota česnako skiltele.
  • Gerai išmaišykite.
  • Pakelkite vištienos odą ir po ja paskirstykite sviesto įdarą.

  • Atskirame dubenyje sumaišykite pomidorų pastą su druska, maltais pipirais, augaliniu aliejumi ir šiltu vandeniu.
  • Šį užpilą supilkite į stiklainį su paruoštomis bulvėmis, svogūnais ir česnaku.

  • Dabar ant stiklainio užmaukite vištą ir pabarstykite maltais raudonaisiais pipirais.
  • Viršuje įkiškite du dantų krapštukus.
  • Ant jų pritvirtinkite kepimo popieriaus gabalėlį, kad iš viršaus vištiena nesudegtų.

  • Dėkite į įkaitintą orkaitę.
  • Kepkite 185°C temperatūroje apie 1 valandą ir 10 minučių.

  • Paruošta, galite patiekti!

Gero apetito!

Vaizdo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---