Šeštadienis, 31 gegužės, 2025

Naujausi

Mėsa su apelsinais: skaniausias šventinis patiekalas

Jei šventiniu laikotarpiu norite kažko ypatingo – mėsa su apelsinais yra puikus pasirinkimas. Nustebinkite savo artimuosius skaniu patiekalu.

Ingredientai:

  • kiaulienos nugarinė – apie 2 kg
  • apelsinai – 3 vienetai
  • česnakas – 5 skiltelės
  • garstyčių grūdeliai – 3 valgomieji šaukštai
  • medus – 1,5 valgomojo šaukšto
  • druskos – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • rūkyta paprika – 1 valgomasis šaukštas
  • prieskonių mišinys – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • augalinis aliejus – 4 valgomieji šaukštai.

mėsa su apelsinais

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Mėsą nuplaukite ir nusausinkite.

Padarykite mėsoje 2 cm pločio pjūvius, bet neperpjaukite mėsos iki galo.

Paruoškite marinatą: sumaišykite medų, garstyčias, augalinį aliejų, druską, pipirus,
papriką ir česnaką.

Supjaustykite nuluptus apelsinus gabalėliais.

Mėsą iš visų pusių patepkite marinatu, į įpjovas įdėkite apelsino gabalėlius.

Mėsą suvyniokite į kelis folijos sluoksnius, dėkite į kepimo indą ir leiskite 2-3 valandas marinuotis.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1,5-2 valandas.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---