Skaniausiai orkaitėje paruošta kiaulienos sprandinė. Slaptas receptas, kurį žino tik virtuvės profesionalai!

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Paruoškite gardžiame padaže marinuotą ir orkaitėje keptą sprandinę! Patogi alternatyva greitiems ir skaniems pietums. Jų paruošimas neužims daug laiko, o rezultatas tikrai bus vertas įdėto darbo. Taip paruošta mėsa tiesiog tirps burnoje, o jos receptą norės sužinoti ir jūsų draugai.

Išskirtinis receptas iš „YouTube“ kanalo, kaip skaniai iškepti kiaulienos sprandinę.

Jums reikės:

  • 1,5 kg kiaulienos sprandinės be kaulų
  • 2 paprikų
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 pomidoro
  • 1 raudonojo svogūno
  • Petražolių
  • 50 g grietinės
  • Kietojo sūrio

Marinatui:

  • 2 šaukštelių maltos paprikos miltelių
  • 2 arbatinių šaukštelių „Vegetos“ prieskonių
  • Druskos
  • Pipirų
  • Augalinio aliejaus

Gaminimo eiga:

Pirmiausia supjaustykite kiaulienos sprandinę maždaug piršto storio riekelėmis.

Tada paruoškite mėsos marinatą.

Į nedidelį dubenėlį suberkite „Vegetos“ prieskonius, maltos paprikos miltelius, pipirų pagal skonį bei druskos.

Viską gerai išmaišykite.

Aptepkite mėsą gautu marinatu, tada sudėkite ją į kepimo skardą, kurioje ji ir bus kepama.

Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir leiskite virti 5 minutes.

Po penkių minučių išimkite bulves ir sudėkite jas ant jau paruoštos mėsos.

Į didesnį dubenį sudėkite smulkiai supjaustytą raudonąjį svogūną, paprikas, pomidorą, susmulkintas petražoles bei česnaką, druską ir grietinę.

Gerai išmaišykite šį mišinį.

Užtepkite mišinį ant bulvių ir pašaukite kepimo formą į iki 200°C įkaitintą orkaitę 50 minučių.

Po 50 minučių ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir dar 5 minutėms grąžinkite į orkaitę.

Leiskite šiam nuostabiam patiekalui šiek tiek atvėsti ir galėsite patiekti ant stalo.

Mėgaukitės puikiu skoniu!

Vaizdo įrašo medžiaga:

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *