Ketvirtadienis, 8 gegužės, 2025

Naujausi

Kodėl negalima marinuoti mėsos acte?

Prisipažinkite, ar mėsą marinuodavote acte kepimui ant grotelių? Jei taip, tikriausiai pastebėjote, kokia ji tapo sausa ir kieta. Keistas dalykas, nes anksčiau šis produktas buvo naudojamas mėsai minkštinti. Tačiau iš tikrųjų viskas pasirodo veikia visiškai priešingai.

Iš tiesų, daugelis žmonių vis dar iš įpročio kiaulieną ir jautieną marinuoja acte. Ir ne tik išvykoms į gamtą, bet ir kepimui namuose. Papasakosime kodėl tai darome ir kuo mėsos marinate pakeisti actą.

Kodėl neturėtumėte marinuoti mėsos acte?

Iš tiesų, anksčiau mėsa buvo marinuojama acte. Tačiau pamirštame, kad anksčiau buvo sunku gauti geros, sultingos ir minkštos mėsos. Todėl mėsa buvo minkštinama actu. Reikia pasakyti, kad tai pavykdavo gana gerai.

Tačiau dabar labai lengva gauti pirmos klasės mėsos. O elastingą ir kokybišką gaminį actas veikia kitaip. Šis produktas sutraukia mėsos pluoštus, todėl patiekalas tampa kietas ir sausas. Geriausi virėjai rekomenduoja iš marinato pašalinti actą.

Yra daug galimybių marinatui. Tarp labiausiai paplitusių yra grietinės, majonezo, kefyro, svogūnų, garstyčių naudojimas. Be to, norėdami įvairovės, galite rinktis egzotiškesnius variantus. Pavyzdžiui, kivius, imbierą, greipfrutą. Nuo seno pažįstamas patiekalas sužibės naujais skoniais!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Saldumynai be žalos: kuris šokoladas iš tikrųjų naudingas sveikatai?

Šokoladas – daugelio mėgstamas skanėstas, tačiau po gražiu įpakavimu gali slėptis pavojus. Kaip išsirinkti tikrai kokybišką ir saugų šokoladą tarp šimtų variantų prekybos centrų...

Palydovai užfiksavo keistą anomaliją Baltijos jūroje: tiesa paaiškėjo tik po 5 metų

Palydovai užfiksavo paslaptingą anomaliją Baltijos jūroje netoli netoli Gdansko (Lenkija). Milžiniškos dėmės ir sūkuriai, matomi iš kosmoso, glumino mokslininkus ištisus metus. Iš pirmo žvilgsnio...
---