Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Pagal kokį receptą šiemet marinuosite agurkus žiemai?

Kai tėtis kepa bulves, mamos jis neprileis prie viryklės. Šį patiekalą jis mėgsta gaminti pats, su aliejumi, česnakais ir svogūnais. Patikėkite, tėčio bulvės skanesnės nei daugelyje kavinių ir restoranų. Ypač jei tėtis jas patiekia su saldžiais marinuotais agurkais. Gresia persivalgymas!

O štai agurkus konservuojame mes su mama. Taigi, keptų bulvių patiekalas – bendras šeimos darbo rezultatas. Pernai prigaminome gana didelę agurkų partiją, ir vis tiek jų užteko tik iki Kalėdų. Ko gero, verta ruošti dar daugiau!

Kaip gaminti saldžius marinuotus agurkėlius

Marinato kiekį galima keisti pagal tai, kiek agurkų norite užmarinuoti. Jei vienu kartu marinuojate tik nedidelę dalį derliaus – tiesiog sumažinkite nurodytus ingredientų kiekius, o jei agurkų turite daugiau – padidinkite. Lapų ir krapų galite dėti pagal skonį. Čia pateikiu reikiamus kiekius 2 kg agurkų marinuoti.

Ingredientai

  • 2 kg agurkų
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 valg. š. druskos
  • 2 valg. š. acto esencijos
  • serbentų, vyšnių lapai
  • 2 l vandens
  • 1 morka
  • 100 g krapų
  • 6 valg. š. cukraus
  • 0,25 vnt. aitriosios paprikos

Gaminimo eiga

1. Ruošiame marinatą. Į verdantį vandenį įpilkite druskos ir cukraus. Vėl užvirkite. Nukelkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir įpilkite acto esencijos. Išmaišykite ir visiškai atvėsinkite.

2. Agurkus 3 valandas pamirkykite šaltame vandenyje. Į švarius stiklainius sudėkite kelis svogūnų pusžiedžius, porą krapų šakelių, porą krapų žiedelių ir porą serbentų lapelių.

3. Įdėkite vyšnių lapų ir kitų žolelių pagal skonį. Į stiklainius būtinai įdėkite 4 gabalėlius morkos ir šiek tiek aitriųjų pipirų. Tada sandariai užpildykite stiklainius agurkais ir užpilkite marinatu.

4. Stiklainius uždenkite dangteliais, užpylę verdančiu vandeniu sudėkite į puodą, kurio apačioje yra rankšluostis. Supilkite vandenį taip, kad jis pasiektų litrinių stiklainių kaklelius.

5. Litro talpos stiklainius sterilizuojame virdami 3 minutes nuo užvirimo, 2 litrų – 4 minutes, o 3 litrų – 5–6 minutes. Tada atsargiai išimkite stiklainius iš verdančio vandens ir gerai užsukite (ar uždarykite su uždarytuvu, jei naudojate vienkartinius dangtelius). Apverskite juos aukštyn kojomis. Saldžiuosius agurkus galima laikyti ir sandėliuke, ir balkone. Rūsio ar šaldytuvo jiems nereikia.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Egzema – kas tai, kaip ją atpažinti ir palengvinti kasdienybę?

Egzema – tai lėtinė odos liga, kurios simptomai dažnai tampa rimtu iššūkiu tiek fizinei, tiek emocinei savijautai. Ši būklė paveikia nuo 10 iki 20...

Savaitinis Taro horoskopas visiems Zodiako ženklams (birželio 16–22 d.)

Kiekviena savaitė atneša naujas galimybes, iššūkius ir svarbius gyvenimo posūkius. Taro kortos – tai ne tik mistinė praktika, bet ir savęs pažinimo bei gyvenimo...
---