Agurkai su česnakais pagal 100 metų senumo receptą: tokie skanūs, kad valgomi tiesiai iš stiklainių!

1 min. skaitymo

Šių agurkų receptas yra labai senas. Prisimenu, kad taip juos ruošdavo mano prosenelė. Agurkai visada būdavo skanūs. Valgydavome juos tiesiai iš stiklainio.

Jums reikės:

  • Agurkų
  • Česnakų
  • Krapų
  • Juodųjų pipirų
  • Gvazdikėlių
  • Lauro lapų
  • Šiek tiek paprikų

Užpilui:

  • Vandens
  • Acto
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Naudokite didesnius 10-15 cm ilgio agurkus.

Kruopščiai nuplaukite agurkus ir juos nuvalykite.

Sudėkite juos į 5 litrų talpos stiklainius.

Taip pat galite naudoti medines arba kitas stiklines talpas.

Užpildykite stiklainius agurkais.

Ant jų sudėkite 3 skilteles smulkinto česnako, 6 šakeles krapų, 3 juodųjų pipirų žirnelius, 2 gvazdikėlius, 2 lauro lapus ir 1 smulkintą aštriąją papriką.

Ant viršaus reikėtų uždėti krapų žiedyną.

Agurkus užpilkite karštu užpilu.

Užpilas:

Iš 4 litrų vandens, pusės litro 8 proc. acto ir 3 šaukštų druskos pagaminkite užpilą.

Paslėkite agurkų paviršių taip, kad jie būtų panardinti į užpilą.

Taip bus sudarytos palankios sąlygos pieno rūgšties bakterijoms augti.

Taip laikomus agurkus galima valgyti po 2-4 savaičių (trukmė priklauso nuo patalpos, kurioje jie laikomi).

Kai jie įgauna aštrų skonį ir tampa traškūs, juos galima valgyti.

Norėdami ilgiau išlaikyti raugintus agurkus, juos nuplaukite, sudėkite į išplautus stiklainius, užpilkite minėtu užpilu ir 20 minučių sterilizuokite 95°C temperatūroje.

Taip jūsų agurkai išsilaikys visus metus.

Linkime gero skonio!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *