Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Gintaro spalvos uogienė – saldi kaip medus

Šių metų obuolių derlius mus labai nustebino savo gausa. Taip, vaisių buvo neįprastai daug, todėl prireikė ir daug įvairių receptų, kaip juos sunaudoti. Žinoma, valgymui ir sandėliavimui atrinkome pačius gražiausius obuolius, bet ką daryti su likusiais, nebuvo aišku. Išeitį pasiūlė mano mylima močiutė. Pasirodo net iš kiek apsidaužiusių obuolių galima pasigaminti gintarinę obuolių uogienę.

Tokią uogienę galima valgyti visus likusius metus. Ji puikiai tiks tiek prie kvapnių kepinių, tiek prie šiltos arbatos žiemos vakarais.

Obuolių uogienė žiemai: patikrintas receptas

Uogienei pagal šį receptą geriausiai tinka rūgštūs obuoliai. Tada gatavo delikateso skonis bus įdomus ir daugialypis.

Ingredientai

  • 1 kg obuolių
  • 800 g cukraus
  • 0,5 l gryno vandens

Gaminimo eiga

1. Išrūšiuokite obuolius ir gerai nuplaukite. Jei laikas neriboja, galite obuolius 10 minučių mirkyti vandenyje. Tada jie ne tik geriau išsivalo, bet ir prisisotina vandens bei tampa sultingesni.

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Perkelkite obuolius į puodą, kuriame jie virs. Uogienę geriausia virti puode storu dugnu.

3. Į obuolius įpilkite cukraus. Jis turėtų būti dedamas palaipsniui, kad uogienė nebūtų per saldi. Į puodą įpilkite vandens ir įjunkite ugnį. Užvirinkite obuolius ir toliau virkite ant mažos ugnies 20 minučių.

4. Tada panardinamu trintuvu sutrinkite obuolius į tyrę. Įsitikinkite, kad visa obuolių masė yra vienalytė.

5. Po to grąžinkite puodą su uogiene ant viryklės ir virkite 60 minučių. Tai gali užtrukti daugiau laiko, todėl geriau sutelkti dėmesį į uogienės tankį, kad ši nesviltų ir kad nebūtų per skysta. Nepamirškite periodiškai pamaišyti uogienės mediniu šaukštu.

6. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Iš tokio ingredientų kiekio dažniausiai bus uogienės dviem nedideliems indeliams po 300 ml. Uogienę supilstykite į stiklainius ir, suvynioję į antklodę, palikite atvėsti. Uogienės stiklainius laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.

Jei į stiklainį netilpo truputis uogienės, ją galite valgyti iškart – bus tikrai gardu! Išbandykite su įvairiais priedais! Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....

Mėnesio horoskopas (2025 m. gegužė): Vienas zodiako ženklas susiduria su karjeros kliūtimis, o kitas atranda netikėtas meilės galimybes.

Jaučiate kosmines vibracijas šį mėnesį? Leiskite žvaigždėms vadovauti kiekvienam jūsų žingsniui su šio mėnesio horoskopu! 🌺 Tyrinėkite savo asmeninį astrologinį patarimą čia. ♒ Vandenis...
---