Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Korėjietiškos žuvies salotos: šventinė stalo puošmena!

Korėjietiškos žuvies salotos puikiai tinka ant šventinio stalo. Tačiau jų skonis toks geras, kad gaminsite jas visus metus!

Ruošiant tinka bet kokia žuvis be kaulų: upėtakis, lašiša, menkė. Skonis kiekvienu atveju bus šiek tiek skirtingas, tačiau visos galimybės yra geros savaip. Paruoštos salotos keletą dienų gali būti laikomos šaldytuve.

Ingredientai:

Lašiša – 300 g;

svogūnas – 1 vnt.

morkos – 1 vnt.

agurkas – 1 vnt.

česnakai – 3 skiltelės

actas – 1 šaukštas

sojų padažas – 2 šaukštai

saulėgrąžų aliejus – 3 šaukštai

druska, juodieji pipirai

kalendra, citrina, petražolės, cukrus – pagal skonį.

petražolės

Gaminimas:

Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite mažomis juostelėmis.

Pabarstykite žuvį cukrumi, šiek tiek druska ir užpylę 9% actu išmaišykite.

Dubenį su žuvimi uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą marinuotis per naktį.

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, o morkas – juostelėmis (galima sutarkuoti rupia tarka).

Susmulkinkite česnakus.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite joje morkas, svogūnus, česnakus ir prieskonius.

Patikrinkite žuvies būklę: ji turėtų būti šviesesnė. Ant žuvies užpilkite karšto aliejaus su daržovėmis ir išmaišykite.

Atvėsus, sumaišykite su plonomis juostelėmis supjaustytu agurku ir sojų padažu.

Padėkite salotas į šaldytuvą porai valandų.

Korėjietiškos žuvies salotos paruoštos. Patiekite pagardinę citrinos sultimis ir petražolių šakele.

Skanaus!

Korėjietiškos žuvies salotos

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Egzema – kas tai, kaip ją atpažinti ir palengvinti kasdienybę?

Egzema – tai lėtinė odos liga, kurios simptomai dažnai tampa rimtu iššūkiu tiek fizinei, tiek emocinei savijautai. Ši būklė paveikia nuo 10 iki 20...

Savaitinis Taro horoskopas visiems Zodiako ženklams (birželio 16–22 d.)

Kiekviena savaitė atneša naujas galimybes, iššūkius ir svarbius gyvenimo posūkius. Taro kortos – tai ne tik mistinė praktika, bet ir savęs pažinimo bei gyvenimo...
---