Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Baklažanų kotletai: beveik tokie patys kaip mėsos!

Baklažanų kotletai nepaliks abejingų. Šis daržovių patiekalas, atrodo, nė kiek nesiskiria nuo mėsos kotletų. Tiesiog privalote juos išbandyti.

Ingredientai:

  • baklažanai – 2 vnt.
  • svogūnas – 1 vnt.
  • morkos – 1 vnt.
  • bulvės – 4 vnt.
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • miltai – 4 valgomieji šaukštai
  • česnakai – 2 skiltelės
  • druska, pipirai, prieskoniai, kalendra – pagal skonį.

Padažui:

  • grietinė – 60 g
  • majonezas – 60 g
  • žolelės, česnakai, druska ir pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Nuluptus baklažanus ir svogūnus sutrinkite trintuvu. Perkelkite į sietelį ir nusausinkite. Morkas ir bulves sutarkuokite. Sumaišykite visas daržoves, išskyrus bulves, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, prieskonių, žolelių ir įdėkite miltų.

Iš bulvių masės formuokite pyragėlį, į vidų dėkite daržoves ir formuokite didelį kotletą. Apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos ir tada sudėkite juos į kepimo indą. Padažui visus ingredientus sumaišykite ir užpilkite ant kotletų. Kepkite 150 laipsnių temperatūroje 20 min. Skanaus!

keptuvė, Baklažanų kotletai

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---