Sekmadienis, 15 birželio, 2025

Naujausi

Orkaitėje kepti sultingi mėsos kotletai su marinuotais agurkais ir sūriu

Galite rasti daugybę įvairių kotletų receptų.  Kai kurie jų kepami su putpelių kiaušiniais, su bulvių ar sūrio įdaru, ir t.t. Kartais šeimininkės kotletus iškepa ir be mėsos – tam galima naudoti ryžius, grikius ar žuvį. Kiekvienas mūsų gali išsirinkti labiausiai patinkantį kotletų receptą, o šį kartą norime su jumis pasidalinti vienu receptu, kuris tikrai vertas jūsų dėmesio.

Šiuo receptu pasidalino talentinga maisto tinklaraštininkė Alina Foody, kuri užtikrina, kad paruošti šį skanų patiekalą tikrai nebus labai sudėtinga!

Jums reikės:

  • 500 g kiaulienos
  • 2 svogūnų
  • 60 g batono
  • 150 ml pieno
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 3 arb. š. pomidorų padažo
  • 1 marinuoto agurko
  • 0,5 arb. š. cukraus
  • 120 g kietojo sūrio

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Batoną pamirkykite piene.

Kiaulieną sumalkite mėsmale ir įmaišykite piene išbrinkusį batoną.

Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite.

Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais.

Suberkite  į gilų indą. Supilkite actą, suberkite cukrų, įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite ir palikite 10 minučių pasimarinuoti.

Marinuotą agurką supjaustykite apskritimais, o kietąjį sūrį – plonais griežinėliais.

Iš kiaulienos faršo suformuokite 9 plokščius kotletus. Išdėliokite juos ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Mėsos ruošinius sutepkite pomidorų padažu. Užberkite pamarinuotų svogūnų, uždėkite marinuotų agurkų ir kietojo sūrio.

Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 20–25 minutes.

Štai ir viskas! Šiuos kotletus galima patiekti su bet kokiu garnyru: bulvėmis, makaronais ar koše. Sodrus mėsos skonis su puikiai derančiais ingredientais tikrai nepaliks abejingų. Tokį patiekalą tikrai gaminsite dar ir dar kartą!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip tinkamai valyti grybus: klaida, kuri gali sugadinti visą patiekalą

Grybai – tai ne tik maistingas, bet ir gurmaniškas ingredientas, kuris suteikia patiekalams ypatingą skonį bei aromatą. Tačiau daugelis grybų mėgėjų daro esminę klaidą...

2025 m. birželio 15 d. horoskopas – ką žada astrologai

Birželio 15 d. žvaigždės skatina vidinius pokyčius, kūrybinį įkvėpimą ir svarbius sprendimus – kiekvienam Zodiako ženklui skirtingai, tačiau neabejotinai prasmingai. Avinas Birželio 15 d. atneš svarbių...
---