Krapų padažas: žiemai ruoškitės dar iš anksto!

Redaktorė L.
1 min. skaitymo

Krapų padažą paruošite vos per kelias minutes, o jo skonis jus tikrai maloniai nustebins. Paruošto padažo galiojimo trukmė sieks kelis mėnesius, taigi, šaltuoju metų laiku galėsite pasimėgauti aromatingu įvairių patiekalų pagardu.

Krapų padažu galėsite paskaninti įvairias sriubas, salotas, užtepėles, sumuštinius, mėsos ar žuvies patiekalus, makaronus, ir t.t.

Jums reikės:

  • 2 stiklinių krapų
  • 10 česnakų skiltelių
  • 1 citrinos
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. druskos
  • 0,5 arb. š. cukraus

Kaip gaminti?

Nuplaukite krapus ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

Krapus ir česnako skilteles susmulkinkite trintuvu.

Citriną nuplaukite šiltu vandeniu, nusausinkite, žievelę sutarkuokite smulkia trintuve. Citriną perpjaukite pusiau, išspauskite sultis ir kartu su žievele sumaišykite su smulkintais krapais.

Įberkite druskos ir cukraus, įpilkite alyvuogių aliejaus. Sutrinkite trintuvu ir gautą masę supilkite į sterilizuotą stiklainį.

Štai ir viskas!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *