Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Kreminė keptų moliūgų ir bulvių sriuba

Paprasta sriubos idėja su specialiu ingredientu – sūriu, kuris pagardins kepto moliūgo ir kasdieniškų bulvių sriubą.

Ingredientai

  • 1 Hokaido moliūgas (oranžinis) arba ketvirtadalis įprasto didelio moliūgo
  • sultinys ar vanduo
  • 200 g bulvių
  • 1 pakelis lydyto sūrio (170–200 g) (galima rinktis sviestą su prieskoniais)
  • druska
  • žiupsnelis rūkytos paprikos miltelių arba 0,5 šaukštelio maltos paprikos miltelių
  • pipirai
  • saldus čili padažas

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga

1 žingsnis
Nulupkite moliūgą, pašalinkite sėklas ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės 180° C temperatūroje. Dėl skonio galite įdėti keletą gabalėlių rūkytos šoninės ar, jei norite vegetariškos versijos, vėliau galėsite naudoti rūkytos paprikos miltelius. Beje, žievelę galite pašalinti ir tada, kai moliūgas bus iškepęs – tada tai padaryti bus lengviau.
2 žingsnis
Nulupkite bulves, smulkiai supjaustykite. Į puodą suberkite bulves, moliūgų minkštimą, užpilkite karštu sultiniu arba vandeniu (skysčio neturi būti per daug, apie pusę daržovių tūrio), virkite, kol bulvės suminkštės, maždaug 10 minučių.
3 žingsnis
Įberkite paprikos prieskonių, lydyto sūrio, šiek tiek čili padažo, pipirų, viską sutrinkite trintuvu. Paragaukite ir įberkite druskos pagal skonį. Druską būtina berti pabaigoje, nes sūris suteikia daug sūrumo – nepersūdykite. Patiekite papuošę žiupsniu paprikos miltelių ar baziliko lapeliu (dėkite, kai sriuba kiek pravės, nes verdanti sriuba nudegins baziliko lapelį ir jis pajuoduos).

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---