Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Legendinis kreminis pyragas: tokio skanaus dar niekada nevalgėte!

Tikrai puikus vienos skaitytojos receptas, labai rekomenduojame jį išbandyti!

Jums reikės:

  • 1/2 sluoksniuotos tešlos pakelio

Kremui:

  • 600 ml pieno
  • 90 g vanilinio pudingo miltelių
  • 2 kiaušinių trynių
  • 90 g cukraus pudros
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 200 g sviesto
  • 50 g vanilinio cukraus

Viršui:

  • 500 ml plakamos grietinėlės
  • 1 pakelio grietinėlės standiklio

Pagrindui:

  • 70 g plakamos grietinėlės
  • 85 g šokolado (sumaišykite juodąjį ir pienišką)
  • 24 cm skersmens kepimo formos

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Pirmiausia ant kepimo popieriumi iškloto torto formos dugno įdėkite sluoksniuotą tešlą, ji turi užpildyti visą dugno plotą.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus auksinę spalvą (10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje).

Dabar paruoškite vanilinį kremą:

Į puodą su pienu suberkite pudingo miltelius, cukrų ir įdėkite du kiaušinių trynius.

Virkite, kol gausis tirštas kremas.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.

Išplaktus kiaušinių baltymus įmaišykite į dar karštą kremą.

Leiskite kremui atvėsti.

Sviestą išsukite su cukrumi ir įmaišykite į atvėsusį kremą – viską gerai išmaišykite.

Išplakite grietinėlę kartu su standikliu.

Ant atvėsusio iškepto torto pagrindo paskleiskite pudingo kremą.

Ant viršaus užtepkite plaktą grietinėlę.

Galiausiai paruoškite glajų:

Pašildykite grietinėlę ir sudėkite smulkintą šokoladą.

Šiek tiek palaukite ir išmaišykite.

Supilkite ant pyrago viršaus ir leiskite jam sustingti.

Mėgaukitės!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---