Kreminių eklerų receptas, pagal kurį visiems puikiai išeina

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Mano mamos receptas. Visada pavyksta pagaminti!

Ingredientai:

  • miltai – 170 g
  • sviestas – 125 g
  • kiaušiniai – 3 – 4 vnt.
  • vanduo – 250 g
  • cukrus – 3 šaukštai
  • druska – 1 žiupsnelis

Paruošimas:

  1. Supilkite vandenį į puodą ir užvirkite, įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite cukraus ir sviesto.
  2. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite iki šiltos konsistencijos.
  3. Įmuškite 1 kiaušinį ir sudėję miltus minkykite šaukštu ar mentele, kol tešla taps labai tirštos grietinės konsistencijos.
  4. Tešlą paskleiskite šaukštu ar konditeriniu švirkštu ant kepimo skardos, pašlakstę vandeniu.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir kepkite ruošinius 15 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 160°C ir palikite 15 minučių pastovėti.
  6. Atvėsinkite ir užpildykite kremu.
  7. Kremui pagaminti suplakite sutirštintą pieną su sviestu.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *