Trečiadienis, 14 gegužės, 2025

Naujausi

Tik pagal šį receptą: itin skanūs ir švelnūs kruasanai

Ingredientai

  • miltai – 4–5 šaukštai,
  • margarinas – 200 g (ištirpdytas),
  • grietinė 20% – 200 g,
  • kiaušiniai – 2 vnt.,
  • sausos mielės – 1,5 šaukštelio,
  • cukrus – 1 šaukštelis.

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia paruošiame tešlą: šiltame vandenyje ištirpdome mieles, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir miltus.
  2. Kai tik pasirodys burbuliukai (po maždaug 20 minučių), supilkite minkštą margariną, kiaušinius, grietinę ir miltus. Minkykite tešlą.
  3. Tešlą padaliname į 4 dalis ir kiekvieną iškočiojame į 3 mm storio apskritimą, tada supjaustome trikampiais ir dedame įdarą arba tiesiog pabarstome cukrumi. Susukame suktinukus.
  4. Viršutinę dalį patepkite cukraus sirupu ir sudėkite kruasanus ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu.
  5. Palikite kruasanus pakilti kambario temperatūroje 30 min. (galima ir ilgiau, jei kambaryje vėsu). Kepkite 180°C temperatūroje iki auksinės rudos spalvos.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kada šį pavasarį sodinti morkas, kopūstus ir burokėlius, kad gautumėte rekordinį derlių

Morkos, kopūstai, burokėliai – pagrindinės sodo kultūros. Tinkamo laiko jų sėjai pasirinkimas tiesiogiai veikia šių daržovių augimą ir derlingumą. Kada jas sodinti? Kada sodinti morkas? Balandžio...

Kolageno papildai: patikrinkite, ar jūsų papilde nėra šių medžiagų

Kolagenas yra svarbus elementas odos, sąnarių ir plaukų sveikatai, todėl kokybiško papildo pasirinkimas yra labai svarbus. Norint gauti kuo veiksmingesnį kolageno produktą, svarbu žinoti,...
---