Silkės užtepėlė. Kūčių patiekalas, kuris patiks net vaikams!

1 min. skaitymo

Silkės užtepėlė – neįprastas patiekalas kūčių stalui, kurį gaminsite visus metus. Tai gali būti sočių pusryčių pasirinkimas arba šventinis užkandis.

Ingredientai:

  • 350 g sūdytos silkės
  • 1 kiaušinis
  • 200 g sviesto
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • maža krūvelė krapų

Gaminimas:

  1. Silkės filė susmulkinkite peiliu arba trintuvu. Išvirkite kiaušinį, nulupkite ir sutrinkite šakute į gilų dubenį. Tada sumaišykite kiaušinį su smulkinta silke, pridėdami garstyčių ir sviesto.
  2. Į gautą masę įpilkite citrinos sulčių ir gerai išmaišykite visus ingredientus. Susmulkinkite krapus. Patieskite foliją ant stalo ir ant jos išdėliokite krapus, o ant viršaus – silkės užtepėlę.
  3. Suvyniokite viską folijoje ir šaldykite 2–3 valandas, kad gerai sušaltų.
  4. Silkės užtepėlė ypač gerai dera su juoda duona. Skonis nepaliks abejingų.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *