Paprastas receptas, tačiau bulvių skonis – pasakiškas!
Ingredientai:
10 vienetų vidutinių bulvių;

70 mililitrų rafinuoto saulėgrąžų aliejaus;

vienas arbatinis šaukštelis maltų paprikų;

vienas arbatinis šaukštelis maltos kalendros;

sauja svogūnų laiškų;

dvi skiltelės česnako;

druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Padažui:
150 gramų grietinės;

trys skiltelės česnako;

saujelė krapų;

druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:
Bulvių atsargiai nuplaukite šepetėliu, nes jų nereiks lupti. Nusausinę bulves supjaustykite išilgai į keturias dalis. Jei bulvės labai didelės, supjaustykite į šešias dalis.
Sudėkite jas į gilų dubenį, įpilkite aliejaus, įberkite druskos, pipirų, maltos paprikos ir kalendros. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.

Dubenyje likusį aliejų su prieskoniais užpilkite ant bulvių viršaus.
Pašaukite bulves į orkaitę, pašildytą iki 180 laipsnių ir kepkite 40-45 minutes.

Kol kepa bulvės, pasidarykite padažą. Į mažą puodelį supilkite grietinę ir susmulkintą česnaką. Druskos ir pipirų įberkite pagal skonį, sudėkite susmulkintus krapus ir gerai išmaišykite.
Kai bulvės iškeps, apibarstykite jas smulkintu česnaku ir svogūno laiškais. Skanaus!
