Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Labai gardžios orkaitėje keptos bulvės. Tikras skanumėlis!

Paprastas receptas, tačiau bulvių skonis – pasakiškas!

Ingredientai:

10 vienetų vidutinių bulvių;

70 mililitrų rafinuoto saulėgrąžų aliejaus;

vienas arbatinis šaukštelis maltų paprikų;

vienas arbatinis šaukštelis maltos kalendros;

sauja svogūnų laiškų;

dvi skiltelės česnako;

druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Padažui:

150 gramų grietinės;

trys skiltelės česnako;

saujelė krapų;

druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Bulvių atsargiai nuplaukite šepetėliu, nes jų nereiks lupti. Nusausinę bulves supjaustykite išilgai į keturias dalis. Jei bulvės labai didelės, supjaustykite į šešias dalis.

Sudėkite jas į gilų dubenį, įpilkite aliejaus, įberkite druskos, pipirų, maltos paprikos ir kalendros. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.

Tuomet sudėkite bulves odele žemyn ant kepimo formos, prieš tai ištepę ją aliejumi.

Dubenyje likusį aliejų su prieskoniais užpilkite ant bulvių viršaus.

Pašaukite bulves į orkaitę, pašildytą iki 180 laipsnių ir kepkite 40-45 minutes.

Kol kepa bulvės, pasidarykite padažą. Į mažą puodelį supilkite grietinę ir susmulkintą česnaką. Druskos ir pipirų įberkite pagal skonį, sudėkite susmulkintus krapus ir gerai išmaišykite.

Kai bulvės iškeps, apibarstykite jas smulkintu česnaku ir svogūno laiškais. Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---