Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Labai skani ir kvepianti cukinijų užkepėlė. Patiks net vaikams!

Cukinijų užkepėlė patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Patiekalas sužavės sodriu, unikaliu skoniu ir maloniu kvapu užpildys visus namus.

Ingredientai:

  • faršas – 700 g
  • cukinijos – 2 vnt.
  • pomidorai – 3 vnt.
  • svogūnai – 1 vnt.
  • morkos – 1 vnt.
  • žalumynai – pagal skonį
  • česnakas – 4 skiltelės
  • kietasis sūris – 100 g
  • grietinė – 3 valgomieji šaukštai
  • druska ir pipirai – pagal skonį.

Gaminimas:

Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite česnaką. Sutarkuokite morkas. Patroškinkite svogūną, morkas ir pusę susmulkinto česnako augaliniame aliejuje. Pagal skonį pasūdykite, sudėkite faršą, gerai išmaišykite ir kepkite toliau.

Sudėkite daržoves į kepimo indą, išlyginkite rankomis. Cukinijas ir pomidorus supjaustykite keturių milimetrų storio griežinėliais ir sudėkite ant viršaus. Apibarstykite druska ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Grietinę atskirai sumaišykite su likusiu česnaku. Išimkite troškinį iš orkaitės, viršų aptepkite grietinės ir česnako mase, apibarstykite smulkintomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu. Tuomet kepkite dar 20 minučių. Skanaus!

cukinijų užkepėlė

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---