Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Makaronai su pomidorais ir mocarela: paprastas, bet labai skanus patiekalas!

4 porcijoms reikės:

  • 400 g makaronų (vamzdeliais)
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 šviežios aitriosios paprikos
  • 500 g pomidorų padažo
  • 1 puodelio grietinėlės
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • 125 g mocarelos
  • 400 g vyšninių pomidorų
  • 1 saujelės šviežio baziliko
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų (pagal skonį)
  • Šiek tiek cukraus

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Užtruksite apie 30 minučių:

Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir aitriąją papriką. Nuplaukite vyšninius pomidorus ir perpjaukite pusiau. Sutarkuokite parmezaną, mocarelą supjaustykite stambiais gabalėliais. Nuplaukite ir nusausinkite baziliko lapus.

Dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį, jame virkite makaronus.

Kol makaronai verda, didelėje keptuvėje pakaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, pakepkite smulkintą svogūną, česnaką ir aitriąją papriką. Supilkite pomidorų padažą, leiskite ingredientams šiek tiek pasitroškinti. Supilkite grietinėlę, suberkite smulkintą sūrį, įberkite šiek tiek druskos, pipirų ir cukraus.

Kai makaronai bus paruošti, nupilkite likusį vandenį. Ant makaronų suberkite vyšninius pomidorus, įdėkite smulkintų bazilikų.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C.

Makaronus suberkite į kepimo indą, ant viršaus pilkite padažą. Kepkite maždaug 20 minučių. Patiekite su salotomis.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---