Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Marinatas grybams: tinka beveik visoms grybų rūšims!

Konservavimas yra vienas iš produktų išsaugojimo būdų. Jį taip pat galima laikyti ir maisto pagardinimo būdu, nes vienų skoniui marinuoti produktai būna skanesni už šviežius. Šis marinatas grybams vertas visų grybų mėgėjų dėmesio.

Sudėtis:

1 l vandens

vanduo

2 šaukštai cukraus

cukrus

4 šaukšteliai druskos

druska

3 lauro lapai

lauro lapai

6 juodųjų pipirų žirneliai

pipirai

4 gvazdikėliai

gvazdikėliai

0.5 šaukštelio malto cinamono

cinamonas

110 ml acto

actas

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Užvirkite vandenį, sudėkite prieskonius, virkite tris minutes. Pačioje virimo pabaigoje įpilkite acto ir nukelkite nuo ugnies. Marinatas yra paruoštas.

Grybus gerai nuplaukite, supjaustykite stambiais gabaliukais, sudėkite į šaltą vandenį ir užvirkite. Tada nupilkite vandenį. Antrą vandenį pasūdykite pagal skonį ir kaitinkite grybus, kol užvirs.

puodas

Kai vanduo pradės virti, atsargiai pamaišykite ir pašalinkite putas. Virimo pabaigoje grybai nusės ant dugno. Išimkite grybus ir sudėkite į sterilius stiklainius (ne iki pat viršaus). Iš stiklainių pašalinkite likusį nuovirą ir užpilkite paruoštu marinatu (kol stiklainis bus pilnas).

stiklainiai

Užsukite stiklainius ir laikykite grybus šaldytuve. Šis marinatas grybams jūsų nenuvils.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Oro gaivikliai: rizikos ir saugus naudojimas namuose

Daugelis siekia, kad namai kvepėtų maloniai, todėl dažnai naudojami oro gaivikliai – purškikliai, difuzoriai ar automatiniai atomizatoriai. Tačiau ar tokie „kvapai“ yra saugūs sveikatai?...

Neištikimiausi Zodiako ženklai: aistros, laisvė ir jėga

Santykiai su kai kuriais Zodiako ženklais nėra ramūs ir nuspėjami. Jie palieka žymę širdyje – tarsi randą ar tatuiruotę, kuri lieka visam gyvenimui. Šiame...

---