Yra labai daug įvairių receptų, kaip marinuoti silkę. Tereikia juos išbandyti ir išsirinkti savo mėgstamiausią. Galbūt juo taps būtent šis receptas? Marinuota silkė šventiniam ir kasdieniam stalui!
Sudėtis:
3-4 silkės

3 vidutinio dydžio svogūnai

0,5 stiklinės aliejaus

šiek tiek mažiau nei 0,5 stiklinės acto

1 šaukštas pomidorų pastos

nepilnas šaukštas druskos

šaukštelis cukraus

2-3 žirneliai juodųjų pipirų

kiti prieskoniai jūsų nuožiūra

Gaminimas:
Pradėkite nuo marinato. Į didelę keptuvę (ar kitą panašų indą) supilkite aliejų, actą, sudėkite pomidorų pastą. Išmaišykite ir uždėkite ant ugnies. Kai tik mišinys pradės burbuliuoti, išjunkite. Galima marinatą palikti atvėsti tame pačiame inde arba sudėti į dubenį (taip bus greičiau).

Išdarinėkite silkę. Nupjaukite galvą, išvalykite vidų, nuskuskite žvynus, išimkite kaulus. Padalinkite vieną žuvį į 2 filė. Paruoštą filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę ar dubenį.

Toliau nulupkite svogūnus ir supjaustykite pakankamai plonais žiedais. Sudėkite juos į silkę. Tada sudėkite cukrų, druską, pipirus, galite pridėti prieskonių pagal savo skonį. Ir visa tai užpilkite atvėsusiu marinatu. Sumaišykite, uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve 2-3 valandas.

Marinuota silkė paruošta! Skanaus!