Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Pomidoruose konservuoti agurkai

Slaviškoje virtuvėje agurkai paprastai termiškai neapdorojami. Kartais, artėjant žiemai, jie užpilami karštu sūrymu, ir viskas. Tačiau kitose pasaulio virtuvėse agurkai vartojami dažniau nei pomidorai. Pavyzdžiui, Azijos ir Turkijos virtuvėse. Beje, pastarojoje galima rasti pomidoruose konservuotų agurkų.

Šis valgis primena mums gerai pažįstamą vengrišką lečo. Tik, be saldžiųjų paprikų, čia naudojami mažesni agurkai. Šias sultingas salotas galite patiekti tiek karštas, tiek šaltas.

Sudedamosios dalys:

  • Pomidorai 2 kg
  • Agurkai 1,5 kg
  • Saldžioji paprika 500 g
  • Aitrioji paprika 200 g
  • 2 česnakų galvutės
  • Petražolės pagal skonį
  • Krapai pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 200 ml
  • Vyno actas 200 ml
  • Druska 3 šaukštai
  • Cukrus 2 šaukštai

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Supjaustykite pomidorus stambiomis skiltelėmis ir susmulkinkite elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės.

Nulupkite ir sutrinkite paprikas, ir sudėkite į pomidorų tyrę. Įdėkite trintuvu susmulkintus česnakus ir aitriąją papriką. Pastarosios aitriosios paprikos kiekį reguliuokite pagal savo skonį! Paruoštą pomidorų padažą padėkite ant viryklės.

Kai padažas užvirs, supilkite aliejų, actą, druską ir cukrų. Tada sudėkite pjaustytus agurkus.

Sudėkite žoleles ir laikykite ant viryklės, kol užvirs.

Po to užkandžių salotas virkite dar 20 minučių, o tada beliks jas sudėti į sterilizuotus stiklainius.

Šį subtilų užkandį verta gaminti tik sezono metu. Tai ne tik skanus, bet ir ekonomiškas patiekalas. Vasarą daržovės yra sodresnio skonio ir turi daugiau vertingų medžiagų. Pomidoruose konservuotus agurkus patiekite su mėsa ir žuvimi, geriausia – kaip traškų garnyrą. Ar jums patiko mūsų receptas? Jei taip, pasidalinkite juo su kitais, kuriems jis taip pat gali patikti.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---