Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai su prancūziškomis garstyčiomis

Jau kurį laiką agurkus konservuoju tik su prancūziškomis garstyčiomis pagal ukrainietės Lilijos Tsvit receptą. Taip paruošti agurkai yra saldžiarūgščiai, vidutiniškai aštrūs ir traškūs.

Šis agurkų konservavimo būdas yra labai paprastas, todėl paruošti agurkus pavyks net ir pradedantiesiems!

Jums reikės:

  • 400 g agurkų
  • 1 valg. š. prancūziškų garstyčių
  • 1 valg. š. druskos
  • 2 valg. š. cukraus
  • 2 valg. š. acto
  • 1-2 česnako skiltelių
  • 1 lauro lapo
  • 2 gabaliukų čili pipiro
  • 0,5 arb. š. kvapiųjų pipirų

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Agurkus valandą pamirkykite šaltame vandenyje. Nupjaukite agurkų galiukus.

Į švarius stiklainius įberkite po pusę arbatinio šaukštelio pipirų žirnelių (galite naudoti juodųjų ir kvapiųjų pipirų mišinį). Į kiekvieną stiklainį įdėkite po lauro lapą.

Įberkite trinto česnako ir smulkinto čili pipiro. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą prancūziškų garstyčių.

Sudėkite agurkus, įberkite cukraus ir druskos, įpilkite acto. Užpilkite verdančiu vandeniu ir užsukite dangtelius.

Puodo dugną užtieskite marle ar skudurėliu. Išdėliokite stiklainius, supilkite karštą vandenį. Kai vanduo užvirs, kaitinkite maždaug 5 minutes.

Apverskite stiklainius, apvyniokite antklode ir palikite parą atvėsti. Laikykite tamsioje vietoje, pavyzdžiui, sandėliuke. Skanaus!

Pamokėlė vaizdo įraše:

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Egzema – kas tai, kaip ją atpažinti ir palengvinti kasdienybę?

Egzema – tai lėtinė odos liga, kurios simptomai dažnai tampa rimtu iššūkiu tiek fizinei, tiek emocinei savijautai. Ši būklė paveikia nuo 10 iki 20...

Savaitinis Taro horoskopas visiems Zodiako ženklams (birželio 16–22 d.)

Kiekviena savaitė atneša naujas galimybes, iššūkius ir svarbius gyvenimo posūkius. Taro kortos – tai ne tik mistinė praktika, bet ir savęs pažinimo bei gyvenimo...
---