Marinuoti agurkai su raudonaisiais serbentais: aštrūs ir itin traškūs!

Redaktore E.
1 min. skaitymo

Pagal šį receptą konservuoti agurkai yra labai aštrūs ir traškūs. Išbandykite!

Sudėtis:

600 g agurkų

2 česnakai

1 svogūnas

1,5 puodelio raudonųjų serbentų

3 juodieji pipirai

Marinatui:

1 l vandens

1 šaukštas cukraus

2,5 šaukšto druskos

Gaminimas:

Nuplaukite agurkus ir pamirkykite šaltame vandenyje bent 2-3 valandas.

Stiklainio dugną išklokite serbentų lapais, susmulkintomis česnako skiltelėmis, svogūnų žiedais.

Agurkus į stiklainius sudėkite stačiomis, nenupjaukite galų.

Serbentų uogas nuplaukite ir sudėkite į trapus tarp agurkų.

Stiklainius užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5-10 min.

Nupilkite vandenį iš stiklainių ir paruoškite marinatą. Užpilkite stiklainius verdančiu sūrymu, uždenkite dangtelius ir sterilizuokite. 1 litro stiklainį – 8-10 minučių.

Užsukite stiklainius, apverskite aukštyn kojomis, apvyniokite ir palikite atvėsti.

Skanaus!

Šaltinis

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *