Patogu ir labai skanu!

Kai žiemą darote mišraines, į parduotuvę skubate žirnelių, atidarote didelį agurkų stiklainį. Norime jums papasakoti šį puikų receptą – agurkai su žaliais žirneliais žiemai, tai ypač tiks šaltuoju metų laiku.

Jums reikės:
1 litro talpos stiklainių

Agurkų

žirnelių

Marinatui:
vandens – 350 gramų

druskos – 1 šaukšto

cukraus – 2 šaukštų

Acto 9% – 1 šaukšto

česnakų – 2 skiltelių

krapų

prieskonių pagal skonį.

Paruošimo eiga

Virti žalius žirnelius reikia vandenyje 15-20 minučių. Agurkus palaikykite 3-4 valandas šaltame vandenyje, tada gerai nuplaukite.

Sudėkite agurkus ir žirnelius į litro talpos stiklainį, kurio apačioje yra įdėtos 2 skiltelės česnakų ir krapai. Užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pastovėti 5 minutes, tada nupilkite vandenį į kriauklę.
Dar kartą užpilkite verdančiu vandeniu, leiskite pastovėti 5 minutes antrą kartą. Šį kartą vandenį nupilkite į puodą, įpilkite druskos, cukraus, acto, prieskonių, užvirinkite. Supilkite ant agurkų su žirneliais ir užsukite dangtelius.
Užsukę apvyniokite antklode. Palikite, kol visiškai atvės. Štai taip pasiruošite rinkinį salotoms su agurkais ir žirneliais.


