Ketvirtadienis, 31 liepos, 2025

Naujausi

Mandarinų sultyse marinuoti burokėliai

Mandarinų kvapas daugumai mūsų asocijuojasi su Kalėdomis… Dažniausiai mandarinus valgome vienus, arba jais gardiname įvairius saldžius kepinius, tačiau šį kartą pristatome neįprastą, tačiau labai skanų valgį – mandarinų sultyse marinuotus burokėlius, kurie puikiai tiks ir ištaigingam šventiniam stalui.

Jums reikės:

  • 2 vidutinių burokėlių
  • 6 česnako skiltelių
  • 5 valg. š. mandarinų sučių
  • 1 valg. š. acto
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 arb. š. maltos kalendros
  • 0,5 arb. š. maltos ciberžolės
  • 2 arb. š. druskos
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Nuplaukite ir nulupkite burokėlius. Sutarkuokite.

Išspauskite arba smulkiai supjaustykite česnaką. Sumaišykite su burokėliais.

Atskirame dubenyje gerai išmaišykite mandarinų sultis, augalinį aliejų, actą, ciberžolę, kalendrą, druską ir maltus juoduosius pipirus. Gautą masę pilkite ar burokėlių. Išmaišykite.

Paruoštus burokėlius sudėkite į stiklainį. Stiklainį uždarykite dangteliu ir per naktį palaikykite šaldytuve.

Prieš patiekdami dar kartą išmaišykite.

Patiekite  su mėsa, bulvėmis arba kaip atskirą užkandį.

Taip paruoštuose burokėliuose gausu vitamino A, jodo, fosforo ir kalcio.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklai, kurie dažniausiai meluoja: astrologų įžvalgos

Nors dauguma žmonių nemėgsta meluoti ir stengiasi kuo greičiau pamiršti situacijas, kuriose teko išsisukinėti, kai kurie zodiako ženklai meluoja taip natūraliai, tarsi kvėpuotų. Astrologų...

Paakių užpildai – ką verta žinoti prieš procedūrą

Paakių užpildai – tai vis labiau populiarėjanti estetinė procedūra, padedanti atkurti jaunatvišką ir pailsėjusį žvilgsnį be chirurginės intervencijos. Norint atsikratyti tamsių ratilų, įdubimų ar...
---