Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Marinuoti pievagrybiai. Skanus ir kitoks kūčių patiekalas!

Netrukus prasidės žiemos šventės, todėl laikas pradėti ieškoti įdomių receptų. Marinuoti pievagrybiai yra labai įdomus ir originalus patiekalas. Jie paruošiami be vandens, o grybai gaunasi labai kvapūs ir sultingi, tarsi savo sultyse.

Netrukus prasidės žiemos šventės, todėl laikas pradėti ieškoti įdomių receptų. Marinuoti pievagrybiai yra labai įdomus ir originalus patieklas.

Pats gaminimo procesas užtrunka tik 7 minutes. Tik geriau gaminti šio patiekalo iškart 2–3 kartus daugiau. Grybai suvalgomi žaibišku greičiu!

Skanūs marinuoti grybai

Marinuoti pievagrybiai

Jums reikės:

  • 0,5 kg grybų
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 2 šaukštelių cukraus
  • 1 šaukštelio druskos
  • 3 šaukštų acto (9%)
  • 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
  • 2 lauro lapų
  • 10 vnt. juodųjų pipirų
  • 3 vnt. kvapiųjų pipirų
  • 3 skiltelių česnako

Gaminimas:

Svogūną nulupkite, perpjaukite per pusę ir supjaustykite pusžiedžiais. Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite rupia tarka. Į puodą įpilkite acto ir augalinio aliejaus, taip pat druskos, cukraus ir prieskonių: lauro lapo, pipirų, pjaustytų česnako skiltelių.

Marinuoti pievagrybiai

Nuplaukite grybus, nusausinkite ir taip pat suberkite į puodą su marinatu. Ant grybų supilkite svogūnus ir morkas. Uždenkite puodą, padėkite ant vidutinės ugnies 7 minutes, tada išjunkite ugnį ir palikite visiškai atvėsti.

Marinuoti pievagrybiai

Išmaišykite pievagrybius ir palikite juos šaldytuve per naktį. Štai viskas, skanūs ir sultingi marinuoti pievagrybiai su daržovėmis yra paruošti!

Skanaus!

Marinuoti pievagrybiai

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---