Nuostabus ir greitas marinuotų pievagrybių receptas, kurį man perdavė mano babulė. Būtinai išbandykite, nenusivilsite!
SUDEDAMOSIOS DALYS:
- Pievagrybiai – 500 g
- Actas ( 9%) – 60 ml
- Augalinis aliejus – 120 ml
- Česnakai – 3 griežinėliai.
- Juodieji pipirai (nesumalti) – 10 vnt
- Cukrus – 2 šaukšteliai.
- Druska – 1 šaukštelis.
- Lauro lapai – 4 vnt
PARUOŠIMAS:
1. Nuplaukite pievagrybius, supjaustykite didelius česnakus į 4 dalis, vidutinio dydžio, mažus galima palikti nepjaustytus.
2. Keptuvėje, kur virsite grybus, išvirkite marinatą – sumaišykite actą, aliejų, cukrų, druską, pridėkite žirnių ir lauro lapų.
3. Įdėkite grybus į marinatą ir spauskite česnaką.
4. Kepkite, maišydami po 5 minučių virimo. Iš pradžių atrodo, kad skysčio nepakanka, tačiau grybai labai greitai suteiks daug sulčių.
5. Įdėkite grybus į stiklainį, atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą 4 valandas. Po 4 valandų galite valgyti.
Skanaus!

Esu Jovita, viena iš laikas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.