Sekmadienis, 18 gegužės, 2025

Naujausi

Marinuoti pievagrybiai vos per 5 minutes. Babos receptas

Nuostabus ir greitas marinuotų pievagrybių receptas, kurį man perdavė mano babulė. Būtinai išbandykite, nenusivilsite! 

SUDEDAMOSIOS DALYS:

  • Pievagrybiai – 500 g
  • Actas ( 9%) – 60 ml
  • Augalinis aliejus – 120 ml
  • Česnakai – 3 griežinėliai.
  • Juodieji pipirai (nesumalti) – 10 vnt
  • Cukrus – 2 šaukšteliai.
  • Druska – 1 šaukštelis.
  • Lauro lapai – 4 vnt

PARUOŠIMAS:

1. Nuplaukite pievagrybius, supjaustykite didelius česnakus į 4 dalis, vidutinio dydžio, mažus galima palikti nepjaustytus.

2. Keptuvėje, kur virsite grybus, išvirkite marinatą – sumaišykite actą, aliejų, cukrų, druską, pridėkite žirnių ir lauro lapų.

3. Įdėkite grybus į marinatą ir spauskite česnaką.

4. Kepkite, maišydami po 5 minučių virimo. Iš pradžių atrodo, kad skysčio nepakanka, tačiau grybai labai greitai suteiks daug sulčių.

5. Įdėkite grybus į stiklainį, atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą 4 valandas. Po 4 valandų galite valgyti.

Skanaus! 

Šaltinis

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip auginti salierus: žingsnis po žingsnio vadovas

Salierai – aromatinga ir maistinga daržovė, vertinama dėl savo traškių stiebų, lapų ir šaknų. Nors jų auginimas reikalauja šiek tiek kantrybės, laikantis tinkamų žingsnių,...

Ar daržovės gali užaugti pavėsyje? Taip, jei pasirinksite tinkamas rūšis!

Daugelis žmonių mano, kad norint užsiauginti daržovių, būtina turėti saulėtą daržą, kuriame augalai gautų bent 6-8 valandas tiesioginių saulės spindulių per dieną. Ar daržovės...
---